Какво е необходимо да знаете за газовите котли

кондензен котел

Осъзнаваме, че с непрекъснатото повишаване на цените на електроенергията няма как да не потърсим друг алтернативен способ за отопление на жилището си. А всъщност се оказва, че такива не липсват и в зависимост от естеството на жилището, неговата квадратура и местоположение можем да разчитаме на отопление с парно, при което източника на енергия да бъде твърдо гориво, пелети, газ. И тъй като именно газта е сред най-чистите и не изискващи кой знае какъв ангажимент ресурс то днес ще заложим именно на газификацията като иновативен способ, с който можем да си осигурим топлина и уют на много ниска цена. Представяме ви газови котли от Balkan Energy, с които ще трансформирате топлинната енергия от котела и ще я придвижите по радиаторите, разположени в помещенията на дома ви.

Какви са предимствата и недостатъците

Няма да бъде коректно да излагаме само и единствено положителните качества на отоплението с газов котел. Като всеки друг уред и той си има своите ефективни свойства както и недостатъци.

Основното приложение на газовите котли е да захранят системата от централно или локално отопление като непрекъснато загряват циркулиращата в системата вода. Предимството при тези котли е, че са изключително ефективни и могат с минимално количество гориво да осигурят топлина за доста големи площи. За да се избере подходящ газов котел е необходимо да се запознаете с основните спецификации на тези уреди, принципа им на работа и възможностите, които предоставят.

С помощта на консултантите от Balkan Energy ще представим основната информация, която е необходима на всеки потенциален клиент, който би желал да се възползва от най-доброто, което се предлага в момента на пазара като газови котли.

Ще стартираме с видовото разнообразие, което се предлага на българския пазар:

 • Едноконтурникотли на газ

За да бъде оптимално ефективно разходването на газта е нужно да приложите към този котел и външен бойлер, който да ви осигурява топла вода;

 • Двуконтурни

Много ефективни са тези газови котли, тъй като едновременно с отоплението на помещения на проточен принцип подгряват и топла вода за ежедневните ви битови нужди. Те се препоръчват от специалистите от Balkan Energy, защото са много компактни, не заемат място и при тях няма никакви топлинни загуби. Могат да се монтират дори в места като всекидневни, коридори, килери или дори ниши;

 • Котли, които са с вграден водосъдържател

Става въпрос за котли, които са подходящи за хотели. Водосъдържателя е с големи габарити и така може да се осигури топла вода в по-големи количества.

След главните предимства н газовите котли са:

 • Икономичен режим на работа;
 • Безопасност;
 • Дългосрочно програмиране за работа в определени часове на денонощието;
 • Ниски инвестиционни разходи;
 • Бърза възвръщаемост;
 • Лесен монтаж;
 • Заемат малко място.

За да сме оптимално коректни и да не ви спестяваме нищо по отношение на отоплението с газови котли ще споделим и някои техни недостатъци:

 • Ако сте избрали за дома си двуконтурен котел имайте предвид, че при ползване на топла вода от две бани има риск водата да не е достатъчно топла;
 • Необходимо е периодично обслужване на газовия котел с цел да се намали риска от инциденти и да се гарантира пълна безопасност при употреба. А това е свързано с такси и разходи, които ще се наложи да платите;
 • Задължителни за ползване са кондензните котли, при които е значително намален процента на вредни емисии от изгарянето на газта. Те обаче за разлика от конвенционалните са доста по-скъпи.

С Balkan Energy можете да се консултирате и да се фокусирате върху този тип котел на газ, който би бил приложим към вашия имот. Гарантирате си така икономии, топлина и уют, както и топла вода за битови нужди на отлична цена.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*