Идеи за трапезарията и как да съчетаем този кът с кухня или хол?

трапезария

Дори да звучи прекалено изтъркано  и тривиално в нашето жилище всяка една зона си има своята специфика и поради това я обзавеждаме и аранжираме с особено внимание. Детайлите, акцентите и онези специфични дребни нещица се оказват решаващи за постигането на съвършената установка, в която да живеем в хармония със самите себе си и своите любими хора. И да, всяка стая си има своята специфика, но има едно място към което сме особено взискателни и това е трапезарията. Маса и столове – със сигурност и вие свързвате понятието „трапезария“ точно с тези конкретни мебели. Идеята за обзавеждането на трапезарията обаче не е в чистото и сухо мебелиране с традиционните детайли, а създаването на една невероятно модерна, удобна и приятна обстановка, в която всеки от домакинството да се чувства в свои води.

Така, че се отправяме в търсене на идеи за трапезарията, които могат да ни вдъхновят и да преобърнат представите ни за традиционно обзавеждане. А такива наистина не липсват, защото интереса към тази зона оправдано ни насочва към иновациите в сектора, новите тенденции и следването на концепции, които целят да предложат красив интериор, спокоен и напълно отговарящ на нашите потребности. Трапезарията може да бъде обособена по няколко начина и те до голяма степен зависят от чисто архитектурната страна на нашия дом. Ако трапезарията е отделно помещение то имате пълна свобода да се развихрите. Защо вместо традиционните столове не разположите ъглов диван около масата. Така докато се храните ще имате комфорта да си почивате, положили тяло в удобния мек диван. така наречените кухненски дивани имат доста широко приложение в трапезарията, тъй като създават една по-приятна и задушевна обстановка и разчупват оковите на традиционното и сухо обзавеждане. Но наистина е въпрос на налично пространство да можете да си позволите такава идилия и изискан стил. Маса

Ако обаче трапезарията е част от кухненската зона то тук идеите, които ни представят интериорните дизайнери са изцяло свързани с комбинирането на стилове, които са адаптивни един към друг ако кухнята е в модерен стил то и трапезната зона е логично да го последва. Тук е определяща концепцията, която търси детайлното и хармонично като визия съотношение. Когато делят една стая идеите наистина трябва да са балансирани и пасващи си, така че трапезарията действително да изглежда като продължение на кухненския кът.

Съществува още една тенденция и тя е комбинирането на трапезарията с холния кът. Тук доста лесно бихте постигнали ефективност ако също така спазвате правилата и идеите за аранжиране и симбиоза както при предходната комбинация на кухня с трапезна зона.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*