Как да изберете завеси съобразно техния вид

пердета

Завесите създават усещане за уют и спокойствие в дома. Те са онзи безпрецедентен завършек, от който се нуждае всеки интериор. Затова, когато предстои да се вземе решение относно смяната на старите то не са никак малко онези детайли, които следва да се вземат предвид. Кои са правилата, от които да се ръководите ще ви разкрием в днешната публикация, но като за начало ще ви поканим да се запознаете с колекцията от видове завеси в curtains.bg, където ще откриете прекрасни и стилни идеи за декориране на всяка стая в дома си.

Определяне на плътността

Съществен момент при подбора на замеси е това с каква плътност да бъдат. Съобразно помещението, което ще красят е добре да се възползвате от такива, които са характерни за дадената зона. Така например избора на вид може да се разгледа като възможност за осигуряване на отлична дискретно и средство за уединение или осигуряване на много добра дневна осветеност. Примери за значимост на плътността се отнасят до:

  • Декориране на спални. Предвид ролята на тези помещения се препоръчват завеси с по-висока плътност;
  • Детски стаи. Хубаво е а пуснете естествената светлина в помещението затова тук заложете на светло пропускливи и не толкова плътни материи;
  • За всекидневни. Ефирни, полупрозрачни и позволяващи да осветявате през деня без използване на осветителни тела са препоръчваните от специалистите по декориране завеси.

Необходимо е да се запознаете с видовете материи и тяхната плътност, което ще ви позволи да вземете правилно решение относно аранжирането на интериора оптимално правилно.

Размери и цветове

завеси Други важни дефиниции, които се отнасят до видовото разнообразие при завесите са именно размерите, цветовете и десените, в които се предлагат. Тъй като всяко едно помещение се характеризира със свята идентичност и уникалност няма как да не се акцентира на правилното избиране на завесите, които следва да паснат перфектно в интериорната концепция.

Имайте предвид, че размера на пердетата се определят според:

  • Вида на прозорците или дограмата, които ще декорират;
  • Спецификата на помещението – дали е част от дома или е предназначено за използване за бизнес цели (офиси, търговски обекти, хотелски стаи, заведения);
  • Архитектура на стаята – дали има скосове или е със стандартна височина.

Наред с осигуряването на размер, който идеално да се адаптира към прозорците е факт, че видовете завеси се предоставят и в разнообразни десени, щампи и цветове. Същия принцип за избирането на пропорции аналогично можете да приложите и по отношение на визията им. За да издължите помещението например можете да използвате издължаващи геометрични щампи, а за да внесете повече уют и спокойствие да използвате неутрални и топли цветове.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*