Защо е нужно шкафовете за баня да бъдат водоустойчиви

шкаф за баня

Има много критерии, които да вземете предвид при покупка на шкаф за баня, но от най-голямо значение е при подбор да сте напълно сигурни, че материала, от който е изработен продукта е с високо ниво на влаго и водоустойчивост. Същността на санитарната зона е в това, че тук се използва най-много вода. Мием лицето си, къпем се, използваме вода от казанчето за тоалетната чиния. Изобщо влажността тук е много голяма, което подлага на риск от корозия и деформации елементи, които сме позиционирали тук. Един от най-сериозните проблеми за мебелите в банята е парата от топлата вода. Тези микроскопични частици се просмукват в материала и по този начин той се повива, деформира, раздува. Не е много приятно след няколко месеца използване да си наложи да изхвърлите мебелите от санитарния кът. Водоустойчиви шкафове за баня е най-правилното решение, с което ще си осигурите дълголетие на мебелировката и нейната издръжливост при екстремните условия, на които е подложена.

Всички шкафове за баня ли са водоустойчиви

Това, че са описани като модели за баня не е показателно, че изделията са водоустойчиви. Има санитарни площи, които са обособени така, че наистина мога да осигурят влажно, но и суха зона. Това означава, че в сухата могат да се поставят мебели, аналогични на тези, които се използват в дневната, спалнята или кухнята. На практика това идва да покаже, че не всички материали, от които се изработват продукти за баня на всяка цена са устойчиви на влага.

Заради това е необходимо винаги, когато купувате шкафове или други пособия за санитарното кътче да имате едно наум, че наистина има риск за обзавеждането, ако то не бъде напълно защитено. Водоустойчиви са онези варианти, които:

  • Имат защитен филм, който не позволява проникването на вода във вътрешността на материала;
  • Разполагат с антикорозионно покритие;
  • Не се деформират дори при сериозно обливане с вода.

Само такива мебели биха устояли на пара, измокряне, високо ниво на влажност.

Какъв да е материала за изработка на шкафове за зоната за хигиена

Горен огледален шкаф за баняНай-масово потребителите търсят водоустойчиви шкафове за баня, които са произведени от ПВЦ, алуминий, защитен МДФ или ПДЧ. Разбираемо е, че задължително се изисква инвестиране в такива продукти, които напълно да отговорят на предпочитанията на домакинствата, защото изброените материали с правилна защита не се повлияват от влажността, която се генерира в помещенията.

Разбираемо е, че все по-голям интерес има към продуктите с описана водоустойчивост. Това гарантира на клиента:

  • Дълъг срок на експлоатация;
  • Удобство;
  • Идеален вид, независимо от това, на което елементите са подложени в хода на използването им.

С гамата продукти от магазин Арена можете да си осигурите качество, дълголетие и уют в санитарната зона.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*