Кои са причините култиваторите да изместят използването на плугове за обработка на почвата

култиватор

За повечето фермери култиваторите са се превърнали в универсално решение за осигуряване на отлични условия за отглеждане на различни видове култури. Инвентара намира приложение както при стопанства, които се състоят от големи площи така е приспособим за обработване на дворни места, ливади, градини и други.  Факт е, че такива изделия имат място в земеделския бранш и на тях се разчита за постигане на отлични агротехнически обработки. Сред най-добрите и утвърдени на нашия пазар са mass.bg/култиватори. Продуктовия каталог показва, че в зависимост от потребностите на стопанството си можете да си осигурите ефективни и надеждни решения за повишаване плодородието и качеството на почвата.

Изместиха ли култиваторите плуговете

Ако преди десетилетия за основен инструмент за провеждане на агротехническите мероприятия се считаше именно плуга то днес тази функция е изцяло в ръцете на новите модели култиватори. Това, което прави впечатление е, че почвените обработки с култивиращи машини е много по:

  • Високоефективна;
  • С нисък разход на гориво;
  • Оптимизират се разходите при производствения цикъл;
  • Добра производителност;
  • Надеждно аериране и разрохкване на слоя без да се налага обръщане на пласта.

Реално култиваторите се справят с всички онези важни неща, които са пряко свързани с качественото обработване, повишаването на добивите както ефективен контрол върху плевелите. А това безспорно допринася за отличните резултати и добре свършената от инвентара работа.

Видово разнообразие

култиватор за лавандураКакто всеки друг инструмент, който се използва като решение за осигуряване на сигурни обработки и тук при култиваторите е необходимо да се има предвид, че производителя е предвидил различни възможности, от които да се възползвате. Водещото за повишаването на продажбите при тези прикачни инвентари е това, че се прилага една съвременна и производителна технология за почвообработка.

Главно на три основни категории се делят култиваторите:

  • За предсеитбена обработка. Характеризират се с висок интензитет на работа. Гарантират отлична производителност и подобряване аерирането на почвата. Отстраняват упоритите плевели и осигуряват много добра подготовка на слоя преди засяване на културите;
  • Следжътвени. Популярни са като стърнищни. Тяхната задача е да раздробят остатъците след събирането на реколтата. Това подпомага разлагането и усвояването на ценни хранителни вещества, които способстват плодородието на почвата;
  • Окопни. Изключително ефективни, тъй като са с доказано благоприятно влияние при отглеждането на трайни насаждения като овощни градини, лози, лавандула и други.

MASS разполага с изключителен потенциал по отношение на осигуряването на инструменти за ефективна почвообработка. Ако ви предстои да вземете решение относно подбора на надежден и ефективен култиватор не се колебайте да потърсите решение относно постигане на отлични производствени мощности.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*